Εμπορικός πόλεμος: Τον Οκτώβριο τα νεότερα...

Εμπορικός πόλεμος: Τον Οκτώβριο τα νεότερα...

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:07 Δημιουργία 05/09/19, 08:00

Τον Οκτώβριο επιστρέφουν στο τραπέζι των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνα, όπως ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους, με σκοπό να συναφθεί διμερής συμφωνία για το εμπόριο «στις αρχές Οκτωβρίου» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις, που θεωρητικά θα επαναλαμβάνονταν τον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν μετά την εκατέρωθεν επιβολή, από την 1η Σεπτεμβρίου, νέων επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διεξαχθεί ο 13ος κύκλος συνομιλιών υψηλού επιπέδου για την οικονομία και το εμπόριο στις αρχές Οκτωβρίου και να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία», ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας στην ανακοίνωσή του.

Μετά τον πιο πρόσφατο κύκλο διαπραγματεύσεών τους στη Σαγκάη στα τέλη Ιουλίου, οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει πως συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν την ημερομηνία.

Αν σου άρεσε κάνε