Παρά τις «σφαλιάρες», ο Τζόνσον απορρίπτει ξανά παράταση του Brexit

Παρά τις «σφαλιάρες», ο Τζόνσον απορρίπτει ξανά παράταση του Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:05 Δημιουργία 05/09/19, 19:41

Παρά το «μαύρο» κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά και από τις ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε εκ νέου την Πέμπτη πως δεν πρόκειται να αποκλίνει από το στόχο του για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου «με ή χωρίς συμφωνία».

«Θα προτιμούσα να με βρουν νεκρό σε ένα χαντάκι από το να αλλάξω αυτή μου τη θέση» δήλωσε ο συντηρητικός επικεφαλής των Τόρις, μιλώντας σε εκδήλωση στην πόλη του Γουέκφιλντ.

«Θέλουμε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου», είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι δεσμεύεται ότι θα διεξαχθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (17-18 Οκτωβρίου). Όπως είπε, "δεν θέλει καθόλου" να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπει άλλη διέξοδο. «Αν ο λαός πιστεύει πραγματικά ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και μετά την 31η Οκτωβρίου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι», τόνισε.

Υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα καθυστερήσει το Brexit, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να δεσμευτεί στον λαό πως δεν θα πάει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει εκ νέου αναβολή: «Ναι, μπορώ. Προτιμώ να με βρουν νεκρό σε χαντάκι», υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του, απάντησε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός.

Μιλώντας εξάλλου για την αποπομπή των ανταρτών βουλευτών από τους Τόρρις είπε ότι «η πειθαρχεία είναι σκληρή».

Αν σου άρεσε κάνε