Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την καθυστέρηση του Brexit

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την καθυστέρηση του Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:10 Δημιουργία 06/09/19, 17:46

Ακόμα μια «πρόκα» στις προσπάθειες του Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία έβαλε την Παρασκευή η Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, οι Βρετανοί βουλευτές επικύρωσαν το νομοσχέδιο ο που μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αξιώνοντας από τον πρωθυπουργό να αιτηθεί τρίμηνης παράτασης για το Brexit σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων δεν δώσει τη σύμφωνη γνώμη της στο σχέδιο του πρωθυπουργού.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να πάρει τη βασιλική υπογραφή από την Ελισάβετ τη Δευτέρα, όταν και θα ανοίξει νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που άσκησε πιέσεις για εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, αποκάλεσε την καθυστέρηση του Brexit «νομοσχέδιο παράδοσης» υποστηρίζοντας ότι αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική του θέση έναντι των Βρυξελλών με το να εξαλείφει την προοπτική της μη συμφωνίας.

Ο Τζόνσον ζήτησε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου για να αποφασίσουν οι Βρετανοί ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε