«Πάτησε» στον Καναδά ο κυκλώνας Ντόριαν

«Πάτησε» στον Καναδά ο κυκλώνας Ντόριαν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 08/09/19, 19:33

Εξασθενημένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος, ο κυκλώνας Ντόριαν έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους, και προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και κύματα ύψους έως και είκοσι μέτρων.

Το βράδυ του Σαββάτου ο κυκλώνας έφτασε κοντά στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκωτία του Καναδά, με αποτέλεσμα περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή.

«Η ασφάλεια των Καναδών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο κυκλώνας», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Περίπου 700 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις επαρχίες του ανατολικού Καναδά για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις διάσωσης.

Στις Μπαχάμες, όπου οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 43, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα, αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία μετέχουν στις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές προς την πρωτεύουσα Νασάου ή τις ΗΠΑ, ενώ περίπου 70.000 άνθρωποι στη νησιωτική χώρα χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Τη ίδια ώρα, από το πέρασμά του από τις ΗΠΑ, όπου έπληξε τις πολιτείες Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα και Βιρτζίνια, ο κυκλώνας προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση που επηρέασαν περισσότερους από 400.000 ανθρώπους.

Αν σου άρεσε κάνε