«Αυλαία» για το βρετανικό κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

«Αυλαία» για το βρετανικό κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:22 Δημιουργία 09/09/19, 14:49

Η λειτουργία του βρετανικού Κοινοβουλίου θα ανασταλεί σήμερα από τη λήξη των εργασιών και για πέντε εβδομάδες έως τις 14 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα αποτρέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, αναγκάζοντας τον Τζόνσον να ζητήσει αναβολή της εξόδου, αλλά ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση της προθεσμίας.

Ο πρωθυπουργός δεν θα εγκρίνει άλλες άσκοπες καθυστερήσεις στο Brexit, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, και οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών που θα ζητήσει αργότερα σήμερα ο Τζόνσον προκειμένου να επιλυθεί το θέμα.

Σημειώνεται πως ο Τζόνσον είχε σήμερα συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Λίο Βάραντκαρ, για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων (backstop), που είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για το Brexit.

Συνεργάτες του Τζόνσον ανέφεραν μετά το πέρας της συνάντησης πως οι συζητήσεις των δύο ήταν «εποικοδομητικές».

Σε κοινό ανακοινωθέν, οι δύο κυβερνήσεις ανέφεραν ότι είναι δεσμευμένες να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η συνάντηση ήταν μια ουσιαστική και χρονικά σωστή ευκαιρία για να εδραιωθεί μια σχέση και να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών.

«Ενώ συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο, βρέθηκε κοινό έδαφος σε κάποιους τομείς, αν και παραμένουν σημαντικές διαφορές», ανέφεραν οι δύο κυβερνήσεις ύστερα από συνάντηση μιας ώρας μεταξύ των δύο ηγετών.

Αν σου άρεσε κάνε