Και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για «κρυμμένα» πυρηνικά όπλα

Και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για «κρυμμένα» πυρηνικά όπλα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:33 Δημιουργία 10/09/19, 16:12

«Πατώντας» πάνω στις κατηγορίες που έκανε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Τρίτη με τη σειρά του το Ιράν πως έχει κρυφά πυρηνικά όπλα για τα οποία δεν είναι ενήμερη η παγκόσμια κοινότητα.

Η «απόλυτη έλλειψη συνεργασίας του ιρανικού καθεστώτος» με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) «εγείρει ερωτήματα για πιθανές αδήλωτες πυρηνικές δραστηριότητες», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Twitter.

«Ο κόσμος δεν θα πέσει στην παγίδα. Θα αντιταχθούμε σε κάθε πορεία που οδηγεί να κατέχει πυρηνικά όπλα αυτό το καθεστώς», πρόσθεσε.

Χθες η ΙΑΕΑ προειδοποίησε το Ιράν ότι «ο χρόνος πιέζει», καλώντας το να συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που είναι αρμόδια να παρακολουθεί τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβη χθες σε παρόμοιες κατηγορίες ενάντια στον ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, λέγοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στο Ιράν, πριν καταστρέψει τις εγκαταστάσεις αυτές, όταν το Ισραήλ τις ανακάλυψε.

Αν σου άρεσε κάνε