«Ντου» των γερμανικών Αρχών στην Commerzbank

«Ντου» των γερμανικών Αρχών στην Commerzbank

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:31 Δημιουργία 10/09/19, 16:30

Έφοδο στα γραφεία της Commerzbank έκαναν οι γερμανικές αρχές, καθώς συνεχίζεται η έρευνα γνωστή ως Cum Ex, σύμφωνα με το Bloomberg.

H συγκεκριμένη έρευνα αφορά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού χρηματοοικονομικού τομέα και εξετάζει τον ρόλο τραπεζών, δικηγορικών εταιρειών και άλλων στην υπόθεση των συναλλαγών «cum-ex trades», που φέρεται να έχει στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν την αγορά μιας μετοχής λίγο προτού χαθεί το δικαίωμα στη λήψη μερίσματος και στη συνέχεια την πώλησή της, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές και τους πωλητές να εκμεταλλευτούν ένα «παραθυράκι» για τη χορήγηση φοροαπαλλαγών.

Τα ντιλ που εξετάζονται είχαν γίνει περίπου στο διάστημα ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

Οι εισαγγελείς της Kολωνίας επιβεβαίωσαν ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν πού ή σε ποιες τράπεζες. «Δεν σχολιάζουμε έρευνες που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε από τη μεριά του εκπρόσωπος της Commerzbank, προσθέτοντας ότι «συνεργαζόμαστε με τις αρχές πλήρως και ελπίζουμε να λυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα».

Τον Ιούνιο, η έρευνα των εισαγγελέων επεκτάθηκε σε 80 νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank.

Αν σου άρεσε κάνε