Συνεχίζεται το πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία

Συνεχίζεται το πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 14/09/19, 12:46

Συνεχίζονται στην Τουρκία, τρία χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, οι συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον εγκέφαλο του πραξικοπήματος.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν τη σύλληψη 223 στρατιωτικών, που υπηρετούν στην Τουρκία και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές αναζητούν τους υπόπτους σε 49 επαρχίες στην Τουρκία και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT Haber. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 από τους υπόπτους αυτούς ανήκουν στον στρατό, ενώ 41 στην Πολεμική Αεροπορία και 32 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Στα τρία χρόνια των διώξεων που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αν σου άρεσε κάνε