Πρώην σύμβουλος του Ερντογάν «έβαψε» τις Κυκλάδες... τουρκικές!

Πρώην σύμβουλος του Ερντογάν «έβαψε» τις Κυκλάδες... τουρκικές!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:21 Δημιουργία 18/09/19, 15:52

Τη... δόξα του Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των συνόρων της Τουρκίας όχι μόνο στις άκρες των νησιών του Αιγαίου, αλλά ακόμα και στις Κυκλάδες, φαίνεται πως ζήλεψε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και γνωστός στη γειτονική μας χώρας για τις εθνικιστικές απόψεις του, Ουμίτ Γιαλίμ.

Με άρθρο του στην ακροδεξιά εφημερίδα, εθνικιστική εφημερίδα Sözcü, ο Γιαλίμ, που θεωρείται πως ακόμα και σήμερα συμβουλεύει τον Ερντογάν, τοποθετηθεί τα τα σύνορα της «Γαλάζιας Πατρίδας»δυτικά του 24ου Μεσημβρινού, περιλαμβάνοντας το μισό Αιγαίο Πέλαγος, ακόμη και τις… Κυκλάδες.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τα θαλάσσια τουρκικά σύνορα είναι 85 χιλιόμετρα δυτικότερα από αυτά της «Γαλάζιας Πατρίδας» και συγκεκριμένα στον 24ο μεσημβρινό και όχι στον 25ο, περιλαμβάνοντας μέσα σε αυτά ελληνικά νησιά όπως τη Μύκονο, την Αμοργό, τη Νάξο, την Πάρο κ.α.

Ο Γιαλίμ θεωρείται ο «πατέρας» της θεωρίας, πως η Ελλάδα «κατέλαβε» 18 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο Πέλαγος, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετηθεί τόσο από την τουρκική κυβέρνηση, όσο και από την κεμαλική αντιπολίτευση.

Αν σου άρεσε κάνε