Απτόητος ο Ερντογάν: Μπαράζ απειλών κατά της Κύπρου

Απτόητος ο Ερντογάν: Μπαράζ απειλών κατά της Κύπρου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:56 Δημιουργία 20/09/19, 14:40

Μετά το τουρκικό ΥΠΕΞ, τη «σκυτάλη» πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας ενεργειακούς κολοσσούς για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, μιλώντας στην έναρξη συνεδρίου στην Άγκυρα με τίτλο «Ο Τελευταίος λόγος στην Κύπρο», ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ότι «όσοι νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/Κ. Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τ/Κ στο νησί και την ανατ. Μεσόγειο».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στα πλοία που διαθέτει η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο και ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο υπό την προστασία του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας.

Νέες αναφορές για την Αμμόχωστο

Το συνέδριο παρακολουθεί και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ήρθε από τα Κατεχόμενα για το λόγο αυτό και ο οποίος ανέφερε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα ολοκληρωθεί σε βάθος 10 χρόνων.

Αναφερόμενος στα Βαρώσια και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Συντονιστής της Τουρκίας για την Κύπρο, επιβεβαίωσε ότι η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει και ότι θα εξασφαλιστεί η δίκαιη επιστροφή των περιουσιών με βάση τα ιστορικά έγγραφα που υπάρχουν.

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει για εγκατάσταση υπό το φως των ιστορικών εγγράφων που διασφαλίζουν την επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο».

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι με την καταγραφή που έγινε από το ψευδοκράτος προκύπτει ότι τη δεκαετία του 1950 επί βρετανικής κυριαρχίας μεταβιβάστηκαν παράνομα οι περιουσίες των ευαγών ιδρυμάτων (ΕΒΚΑΦ) σε φυσικά πρόσωπα, ωστόσο στα αρχεία υπάρχουν όλες οι σχετικές αποδείξεις σχετικά με αυτές τις παρανομίες.

Αν σου άρεσε κάνε