Αυξάνονται οι νεκροί από νέα επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Αυξάνονται οι νεκροί από νέα επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:56 Δημιουργία 20/09/19, 14:53

Σε τουλάχιστον 39 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από νέα επίθεση των Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στην επαρχία Ζάμπουλ του Αφγανιστάν που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε χθες στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.

«Μόνο δύο απ' αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς», υπογράμμισε επίσης.

Χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση. Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αν σου άρεσε κάνε