Η Γερμανία δίνει 100 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή

Η Γερμανία δίνει 100 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:47 Δημιουργία 20/09/19, 15:13

Το πόσο των 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 θα διαθέσει η Γερμανία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Άγκελα Μέρκελ.

Τα τρία κόμματα (CDU,CSU και SPD) συμφώνησαν στο ότι η τιμή εκκίνησης του Διοξειδίου του Άνθρακα -η οποία ήταν και το πλέον ακανθώδες ζήτημα των διαπραγματεύσεων- θα ανέλθει στα 30 ευρώ ανά τόνο και, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, κάτι τέτοιο θα σημάνει αύξηση των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης κατά 10%.

O υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σημείωσε ότι θα χρηματοδοτήσουν το οικονομικό πακέτο για το κλίμα με πιο υψηλή φορολόγηση.

Ο Σολτς δήλωσε ότι το πακέτο για το κλίμα θα αποφέρει επιπλέον έσοδα μέσω ενός συστήματος τιμολόγησης άνθρακα στις μεταφορές και τη θέρμανση των κτιρίων όπως και μέσω άλλων μέτρων, όπως τα πιο ακριβά διόδια για φορτηγά.

Προηγήθηκε η συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού όσον αφορά την προστασία του κλίματος, με ένα πακέτο αξίας 50 δισ. ευρώ (55,2 δισ. δολάρια), μέχρι το 2023.

Αν σου άρεσε κάνε