Βρετανία: Χαμένη υπόθεση η διάσωση της Thomas Cook

Βρετανία: Χαμένη υπόθεση η διάσωση της Thomas Cook

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:49 Δημιουργία 24/09/19, 11:48

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος διάσωσης της Thomas Cook, καθώς θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν κεφάλαια σε μια επιχείρηση, που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της, δήλωσε σήμερα η υπουργός Επιχειρήσεων.

«Ακούγονται κάθε είδους φήμες, το γεγονός είναι ότι τα 200 εκατ. είναι μια υποεκτίμηση αυτού που θα χρειαζόταν η Thomas Cook απλά και μόνο για μια πολύ μικρή περίοδο, για τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες», δήλωσε η υπουργός Επιχειρήσεων Άντρεα Λίντσομ στο Sky News. «Η Thomas Cook καθυστέρησε με το να προσπαθεί να εξυπηρετήσει χρέος ύψους 1,7 δισεκ. και θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν χρήματα άσκοπα για μια χαμένη υπόθεση», δήλωσε.

Η Λίντσομ δήλωσε ότι ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία αφερεγγυότητας να επισπεύσει τις έρευνες για τα διοικητικά στελέχη και τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση, «απλά και μόνο για να επιβεβαιωθεί εάν υπήρξε πράγματι κάποια παρατυπία, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά και να αποτρέψει αυτή την καταστροφή».

Αν σου άρεσε κάνε