Δεν το κουνάει από την πρωθυπουργική καρέκλα ο Τζόνσον

Δεν το κουνάει από την πρωθυπουργική καρέκλα ο Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:55 Δημιουργία 24/09/19, 15:31

Όπως είχε προϊδεάσει αρκετά 24ωρα πριν από την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μπόρις Τζόνσον δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, παρά την εις βάρος του δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομο το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων από την κυβέρνηση.

Από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 74η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζόνσον ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από την ηγεσία της χώρας, με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν στο Reuters πως «σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου, ακόμα και εάν διαφωνούμε έντονο με το σκεπτικό της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τζόνσον θα συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του υπουργικού του συμβουλίου αργότερα μέσα στην Τρίτη, ενώ δεν σκοπεύει να επιστρέψει εκτάκτως στο Λονδίνο, όπως ανέφεραν νωρίτερα τα βρετανικά media.

«Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει μετά από την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ την Τετάρτη» σημείωσαν από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Όταν ερωτήθηκε για το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τις εργασίες του οποίου επρόκειτο να ανοίξει την Κυριακή, ο ίδιος ο Τζόνσον απάντησε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τις ημερομηνίες που θα συνεδριάσει το σώμα.

Αν σου άρεσε κάνε