Οκτώ ελαφριά τραυματίες από το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Οκτώ ελαφριά τραυματίες από το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:20 Δημιουργία 26/09/19, 15:58

Στους 8 ανέρχονται τα άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς μετά από το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στη θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία και που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κωνσταντινούπολη.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε πως συνολικά έχουν καταγραφεί 8 μικροτραυματισμοί ατόμων στην Κωνσταντινούπολη, στην Μπούρσα και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Ακόμα, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μην εμπιστεύονται τα «fake news των social media» για ενημέρωση σχετικά με το σεισμό.

Όπως ενημέρωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας, έχουν καταγραφεί 15 μετασεισμοί μετά από την κύρια δόνηση.

Ο σεισμός είχε διάρκεια 18 δευτερολέπτων, ενώ για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην πόλη και η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Τουρκίας, ενώ όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ έχει καταρρεύσει τουλάχιστον ένα κτήριο, ένας μιναρές από τζαμί και έχουν σημειωθεί ζημιές και στη γέφυρα του Βοσπόρου.

Αν σου άρεσε κάνε