Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:51 Δημιουργία 27/09/19, 16:20

Σημαντική για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα είναι η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που θα έρθει στην Αθήνα από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπαρτμεντ την Παρασκευή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πριν από την Ελλάδα, ο Πομπέο θα επισκεφτεί Ιταλία, Βατικανό, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία

Το ταξίδι του Πομπέο στην Ευρώπη θα αρχίσει με επίσκεψη στο Βατικανό όπου θα τον υποδεχτεί ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ θα προχωρήσει σε δηλώσεις σε διμερές Συμπόσιο Συνεργασίας Οργανώσεων για την Πίστη.

«Στη Ρώμη της Ιταλίας, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Λουίτζι Ντι Μάιο», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης στάσης του, στο Μαυροβούνιο, ο Πομπέο θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Νταρμανόβιτς.

Στη Βόρεια Μακεδονία, όπως είπε ο εκπρόσωπος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αν σου άρεσε κάνε