Brexit: «Μυρίζει» νέο αδιέξοδο - «Ή backstop ή παράταση», διαμηνύει η ΕΕ

Brexit: «Μυρίζει» νέο αδιέξοδο - «Ή backstop ή παράταση», διαμηνύει η ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:48 Δημιουργία 02/10/19, 12:45

Προς νέο αδιέξοδο «δείχνουν» οι τελευταίες εξελίξεις από το «μέτωπο» του Brexit.

Τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον διαμηνύει στις Βρυξέλλες πως η «τελική πρόταση» είναι τύπου «take it or leave it», η ΕΕ την χαρακτηρίζει «θεμελιωδώς προβληματική», σημειώνοντας πως «δεν θα περάσει».

Όπως μεταδίδει το Reuters, διπλωμάτες της ΕΕ υπογραμμίζουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι πιθανόν να πάρει ακόμη μία καθυστέρηση, εάν αυτή είναι η τελική πρόταση του Λονδίνου για συμφωνία με το μπλοκ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόνσον έχει προειδοποιήσει πως δεν τίθεται ζήτημα νέας αναβολής και πως αν η «τελική πρόταση» δεν γίνει δεκτή, τότε το επικρατέστερο σενάριο είναι το άτακτο Brexit.

«Η πρόταση είναι θεμελιωδώς προβληματική», σημειώνει ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕm σχετικά με τα δημοσιεύματα που μεταδίδουν τα σχέδια του Τζόνσον για το ντιλ εξόδου στις 31 Οκτωβρίου.

Η μόνη επιλογή για νέα συμφωνία στο Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου είναι η επιστροφή στο backstop όσον αφορά την Ιρλανδία, αλλιώς μία παράταση είναι πιθανή, καθώς το μπλοκ δεν θα απορρίψει σχετικό αίτημα, διαμηνύουν οι πηγές.

Αν σου άρεσε κάνε