Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Το επίμαχο τηλεφώνημα στον Τζόνσον

Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Το επίμαχο τηλεφώνημα στον Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:31 Δημιουργία 02/10/19, 15:30

Νέο σκάνδαλο ξέσπασε για τον Ντόναλντ Τραμπ, με τους Times του Λονδίνου να αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε προσωπικά από τον Μπόρις Τζόνσον τη βοήθειά του για να πλήξει την αξιοπιστία της έρευνας Mueller.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε τη βοήθεια του Βρετανού πρωθυπουργού στις 26 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος για να του δώσει συγχαρητήρια, δύο μέρες αφότου ανέλαβε τη θέση της Τερέζα Μέι.

Ο Τραμπ εμφανίζεται βέβαιος ότι η συγκεκριμένη έρευνα προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ακόμη κατηγορήσει τις βρετανικές υπηρεσίες για κατασκοπεία εναντίον του.

Ο Τραμπ επίσης επικοινώνησε με τους ηγέτες της Αυστραλίας και της Ουκρανίας για να τους ζητήσει να βοηθήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα William Bar στη συλλογή στοιχείων έτσι ώστε να υπονομευθεί η έρευνα, που έψαχνε δεσμούς μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ το 2016 και τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, αξιωματούχοι στην Αυστραλία, την Ουκρανία και την Ιταλία έχουν επιβεβαιώσει τηλεφωνήματα από τον Τραμπ, ενώ η Βρετανία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αν σου άρεσε κάνε