Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν για αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς

Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν για αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:04 Δημιουργία 04/10/19, 10:02

Προειδοποιητικό μήνυμα για αντίποινα, ως απάντηση στους νέους δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

«Η Ε.Ε. θα πρέπει τώρα να αντιδράσει, και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα» ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα Εμπορίου και Αγροτικής Πολιτικής, Ντανιέλ Ροσάριο. «Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις, θα ωθήσουν την Ε.Ε. να κάνει το ίδιο» διαμήνυσε, εκφράζοντας τη λύπη του για την αμερικανική απόφαση και εκτίμησε πως οι επιπλέον τελωνειακοί δασμοί που προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ στις 18 Οκτωβρίου θα επηρεάσουν πρώτα και κυρίως τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Την Πέμπτη οι ΗΠΑ εξασφάλισαν το «πράσινο φως» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά αγαθά αξίας 7,5 δισ. δολαρίων ως απάντηση στις παράνομες επιδοτήσεις της Airbus.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε από την πλευρά του χθες ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Αν σου άρεσε κάνε