Ο Τραμπ επιμένει για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Ο Τραμπ επιμένει για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:15 Δημιουργία 07/10/19, 15:06

Της απόφασης του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και το «στρώσιμο» του δρόμου για τον Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία στην περιοχή υπεραμύνθηκε ο Ντόναλτ Τραμπ τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης των ΗΠΑ από την περιοχή.

Σημειώνεται πως από το αμερικανικό Πεντάγωνο κορυφαίου στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωναν άγνοια για τις προθέσεις του Τραμπ, λέγοντας πως ενημερώθηκαν για την απόφαση του Λευκού Οίκου την τελευταία στιγμή.

Σε σειρά αναρτήσεων που έκανε νωρίτερα τη Δευτέρα ο Τραμπ στο Twitter, σημειώνει πως «τώρα η Τουρκία, η Ευρώπη, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει να βρουν μόνοι τους την άκρη».

Δικαιολογώντας το «άδειασμα» στους Κούρδους, ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πολέμησαν μαζί μας, αλλά τους δώσαμε πολλά χρήματα και εξοπλισμό. Οι Κούρδοι πολεμούν την Τουρκία εδώ και δεκαετίες».

Ακόμα, ανέφερε πως ο ίδιος ήθελε τα αμερικανικά στρατεύματα να γυρίσουν στις ΗΠΑ εδώ και 3 χρόνια, προσθέτοντας πως «είναι ώρα για τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από γελοίους, ατέλειωτους πολέμους που δεν μας ωφελούν σε κάτι».

Επίσης,ο Τραμπ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκμεταλλεύτηκαν τις ΗΠΑ για το ISIS και τις δράσεις των τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.

Αν σου άρεσε κάνε