«Κολλημένες» οι συζητήσεις για το Brexit, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοικοβουλίου

«Κολλημένες» οι συζητήσεις για το Brexit, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοικοβουλίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:43 Δημιουργία 08/10/19, 21:40

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα Brexit, μετά από τις συνομιλίες του με τον Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήρθα εδώ με την ελπίδα να ακούσω προτάσεις που θα μπορούσαν να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις στο επόμενο», δήλωσε, αρχικά, ο Σασόλι και συνέχισε: «Ωστόσο, πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος».

«Εμείς (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) δεν θα συμφωνήσουμε σε μια συμφωνία που υπονομεύει τη Συμφωνία της Καλής Παρασκευής και την ειρηνευτική διαδικασία (στο νησί της Ιρλανδίας) ή θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της ενιαίας μας αγοράς» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Υπάρχουν δύο εναλλακτικές σε μια συμφωνία σε αυτή την καμπή: παράταση ή μη συμφωνία» προειδοποίησε.

Ο Ιταλός πολιτικός επισήμανε ακόμα πως ο κ. Τζόνσον επανέλαβε κατά τη συνάντηση τους ότι δεν θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit μετά τις 31 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τη Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανέφερε στον Τζόνσον ότι μια συμφωνία για Brexit μοιάζει να είναι «εντελώς απίθανη».

Αν σου άρεσε κάνε