Brexit: Πέντε υπουργοί - «αντάρτες» στο δρόμο του Τζόνσον

Brexit: Πέντε υπουργοί - «αντάρτες» στο δρόμο του Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:34 Δημιουργία 09/10/19, 09:32

Σαν… «μανιτάρια» ξεφυτρώνουν οι «αντάρτες» υπουργοί του Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικότερα, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες έχουν φτάσει σε τέλμα, δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ηχηρές παραιτήσεις υπουργών του, σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Times», μια ομάδα πέντε υπουργών είναι έτοιμη να παραιτηθεί, αν ο Τζόνσον προχωρήσει σε άτακτο Brexit.

Πρόκειται για την υπουργό Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, τον υπουργό αρμόδιο για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και τον Γενικό Εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένας άλλος υπουργός που δεν ήθελε να κατονομαστεί, έκανε λόγο ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος θα παραιτηθεί, στην περίπτωση που υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με τους «Times», στο στόχαστρο υπουργών της κυβέρνησης βρίσκεται ο Ντόμινικ Κάμινιγκς, ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον και ιθύνων νους της καμπάνιας του Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», δηλώνει ο υπουργός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε