Στην αντιτρομοκρατική της Γερμανίας οι έρευνες για την επίθεση στη Χάλε

Στην αντιτρομοκρατική της Γερμανίας οι έρευνες για την επίθεση στη Χάλε

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:11 Δημιουργία 09/10/19, 16:05

Στην ομοσπονδιακή αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γερμανίας περνούν οι έρευνες για την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα στην πόλη Χάλε, στα ανατολικά της χώρας, από την οποία υπάρχουν δύο νεκροί και αρκετοί ακόμα τραυματίες.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) μετέδωσε την είδηση για την ανάληψη των ερευνών από την αντιτρομοκρατική, προσθέτοντας πως οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενη νέα επίθεση.

Νωρίτερα, νέοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε πόλη περί τα 15 χλμ. ανατολικά της Χάλε

Το νέο περιστατικό αναφέρει το περιοδικό «Focus», ενόσω σύμφωνα με την αστυνομία συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter νωρίτερα ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο για την επίθεση στη Χάλε, αλλά αναζητεί και άλλους δράστες που διέφυγαν με όχημα. Συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η «Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή. Επισήμως ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ένας από τους δράστες πέταξε βόμβα μολότοφ πάνω σε τοίχο νεκροταφείου. Στην πόλη Χάλε υπάρχει επίσης εβραϊκό νεκροταφείο.

Αρκετοί μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ένας άνδρας φορούσε στρατιωτικά ρούχα και ήταν βαριά οπλισμένος.

Αν σου άρεσε κάνε