Σε κρίσιμη κατάσταση 2 τραυματίες από την επίθεση στη Χάλε της Γερμανίας

Σε κρίσιμη κατάσταση 2 τραυματίες από την επίθεση στη Χάλε της Γερμανίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:06 Δημιουργία 09/10/19, 18:02

Τουλάχιστον 2 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σε εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας που κόστισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους, με τα κίνητρα της επίθεσης να παραμένουν άγνωστα.

«Έχουμε δυο βαριά τραυματίες, φέρουν τραύματα από σφαίρα. Αυτή την ώρα υποβάλλονται σε εγχείρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γενς Μίλερ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, διακόπτοντας την τακτική συνέντευξη Τύπου, δήλωνε: «Αυτή είναι μια φρικτή είδηση από τη Χάλε, έχω πολλές ελπίδες ειλικρινά ότι η αστυνομία θα πιάσει τον δράστη ή τους δράστες το συντομότερο δυνατόν και ότι κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα κινδυνεύσει στο μεταξύ».

Η δημαρχία στη Χάλε έκανε λόγο για «σφαγή» χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Οι εθνικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn ανακοίνωσαν ότι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην Χάλε έχει κλείσει.

Παράλληλα, η δήμαρχος της πόλης Λάντσμπεργκ, Άνια Βέρνερ δήλωσε ότι δύο άτομα ύποπτα για μια φονική επίθεση με πυροβολισμούς στην περιοχή κατέλαβαν ένα αυτοκίνητο και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Μόναχο.

Η δήμαρχος έκανε τη δήλωση αυτή μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε και έπειτα από αναφορές για ένα δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στη γειτονική πόλη Λάντσμπεργκ.

Αν σου άρεσε κάνε