Νέες «φωνές» του Τραμπ για κυρώσεις στην Τουρκία

Νέες «φωνές» του Τραμπ για κυρώσεις στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:08 Δημιουργία 10/10/19, 17:04

Καθώς συνεχίζουν οι φωνές στο εσωτερικό των ΗΠΑ που αντιδρούν στη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ο Ντόναλτ Τραμπ επανήλθε την Πέμπτη με νέα μηνύματα προς την Άγκυρα για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος εκ νέου υπερασπίστηκε παράλληλα την απόφαση του να ανάψει το «πράσινο φως» για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, λέγοντας πως θέλει να βάλει τέλος στους «ατελείωτους πολέμους».

«Η Τουρκία σχεδιάζει να επιτεθεί στους Κούρδους εδώ και πολύ καιρό. Πολεμούν από πάντα. Δεν έχουμε στρατιώτες ή στρατό κάπου κοντά στην περιοχή της επίθεσης. Προσπαθώ να βάλω τέλος στους ατελείωτους πολέμους. Μιλάω και στις δύο πλευρές. Ορισμένοι θέλουν να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε έναν νέο πόλεμο ξανά.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε μην εμπλέκεστε, αφήστε τους Κούρδους να δώσουν τις μάχες τους (ακόμα και με την οικονομική μας στήριξη). Εγώ λέω χτυπήστε την Τουρκία πολύ σκληρά σε οικονομικό επίπεδο και με κυρώσεις αν δεν παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες! Παρακολουθώ από κοντά» έγραψε ο Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε