Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αποστολή χιλιάδων στρατιωτών στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αποστολή χιλιάδων στρατιωτών στη Σαουδική Αραβία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:22 Δημιουργία 11/10/19, 18:17

Για την αποστολή χιλιάδων στρατιωτών από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία ως μέσω ακόμα μεγαλύτερης πίεσης των Αμερικανών στο Ιράν ετοιμάζεται ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ 'Εσπερ έδωσε την άδεια σήμερα για την ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία 3.000 πρόσθετων στρατιωτών και οπλικών συστημάτων, κυρίως πυραύλους Patriot και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

"Ο Μαρκ 'Εσπερ επέτρεψε την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων" στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει η ανακοίνωση. "Αυτό αντιπροσωπεύει άλλους 3.000 στρατιώτες".

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας επέτρεψε την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού, όπως δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot, δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας THAAD.

Ο υπουργός 'Εσπερ ενημέρωσε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σήμερα το πρωί για την "ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων για να διασφαλίσει και ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας".

Τέλη Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ήδη την αποστολή 200 στρατιωτών στο βασίλειο, στην πρώτη ανάπτυξη του είδους μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2003.

Αν σου άρεσε κάνε