«Πλάτη» από το NATO στην τουρκική επέμβαση στη Συρία

«Πλάτη» από το NATO στην τουρκική επέμβαση στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:11 Δημιουργία 14/10/19, 16:07

Σε νέα προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη μη καταδίκη της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία από το NATO προχώρησε τη Δευτέρα ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας μια συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ο Νορβηγός αξιωματούχος ανέφερε πως «δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τα κέρδη που επιτύχαμε απέναντι στον κοινό μας εχθρό», εννοώντας πως η ενότητα του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διαρραγεί στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Kράτος (ISIS), απαντώντας σε ερωτήσεις Γάλλων και Ιταλών εκπροσώπων που είχαν επικρίνει τη συμβιβαστική, όπως τη χαρακτήρισαν, προσέγγισή του προς την Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ… Κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε στη μάχη κατά του Νταές (ISIS)», είπε.

Όπως αναφέρει το Reuters, διαιρέσεις έχουν εμφανιστεί στο εσωτερικό της στρατιωτικής συμμαχίας αφότου η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε την επίθεσή της στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, με κυβερνήσεις της ΕΕ να απειλούν με κυρώσεις την Άγκυρα.

Αν σου άρεσε κάνε