Ο Ερντογάν εξισώνει τη Συρία με την εισβολή στην Κύπρο

Ο Ερντογάν εξισώνει τη Συρία με την εισβολή στην Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:58 Δημιουργία 14/10/19, 17:54

Ενδεικτικές για τις συνολικές βλέψεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι οι νέες δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην εισβολή της χώρας του στη Συρία, κατά την 6η μέρα της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Μιλώντας από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η «επέμβαση στη Συρία είναι το ίδιο ζωτικής σημασίας όσο και η εισβολή στην Κύπρο το 1974, ενώ δήλωσε εμφαντικά ότι όπου υψώνεται η τουρκική σημαία, δεν κατεβαίνει ποτέ μετά».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Επιπλέον, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας και ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Άγκυρας για μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

Αν σου άρεσε κάνε