Η Τουρκία «χοντραίνει» τις απειλές προς την ΕΕ

Η Τουρκία «χοντραίνει» τις απειλές προς την ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:45 Δημιουργία 14/10/19, 19:21

Με πρόθεση να «τραβήξουν το σχοινί» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση απαντούν από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στο σχέδιο κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας από την ΕΕ που ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει λόγο για «διάθεση εκτός του νόμου» και «μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος της Τουρκίας» από την πλευρά των Ευρωπαίων. Ακόμα, η Άγκυρα σχολιάζει πως ενδέχεται να «αναθεωρήσει σοβαρά τη συνεργασία της με την ΕΕ σε σειρά τομέων, «δείχνοντας» εκ νέου στις απειλές του Ερντογάν για μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ακόμα, απαντώντας στην κριτική της ΕΕ για ενδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην ευρύτερη περιοχή λόγω της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία, το ΥΠΕΞ της γειτονικής μας χώρας αναφέρει πως «η ΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να δίνει μαθήματα στην Τουρκία για το πως να παλεύει ενάντια στους τρομοκράτες του ISIS».

Παράλληλα επέκρινε έντονα την κριτική της ΕΕ για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, κάνοντας λόγο για «μια προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες».

«Το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθετεί μια προσέγγιση που προστατεύει τα τρομοκρατικά στοιχεία είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Άγκυρας.

Αν σου άρεσε κάνε