Πλησιάζουν τους 600 οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία

Πλησιάζουν τους 600 οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:49 Δημιουργία 14/10/19, 19:35

Κοντά στα 600 ανέρχεται τη Δευτέρα ο αριθμός των θυμάτων από την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, κατά την 6η μέρα επιχειρήσεων της «Πηγής Ειρήνης».

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, συνολικά 560 «τρομοκράτες« των κουρδικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως συνολικά 18 άμαχοι έχουν τραυματιστεί και 200 έχουν τραυματιστεί από χτυπήματα των Κούρδων από την έναρξη της «Πηγής Ειρήνης» μέχρι και σήμερα. Αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται πως μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών κορυφώνεται το blame game για το σενάριο ενδυνάμωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην περιοχή.

Επαφή ΗΠΑ - Ρωσίας

Εξάλλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγό Μάρκ Μίλεϊ, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία, η οποία όπως αναφέρουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικεντρώθηκε σε ζητήματα «αμοιβαίων συμφερόντων», έγινε αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την βόρειο Συρία.

Αν σου άρεσε κάνε