Κατεχόμενα: Η απάντηση Ακιντζί στις κατηγορίες για τη Συρία

Κατεχόμενα: Η απάντηση Ακιντζί στις κατηγορίες για τη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 14/10/19, 20:57

Για διαστρέβλωση των απόψεων του κάνει λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της Τουρκίας, η δημόσια τοποθέτησή του κατά της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί κάνει λόγο για «ειλικρινείς απόψεις» που εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ωστόσο, όπως είπε έχουν διαστρεβλωθεί.

«Κοινή μας επιθυμία είναι να απαλλαγεί η Τουρκία από τη μάστιγα της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι είναι καιρός να τερματιστούν οι πόλεμοι και να ακολουθηθεί ο δρόμος της διπλωματίας.

«Η έκκλησή μου για διπλωματία και διάλογο που θεωρήθηκε ως έκκληση για διάλογο με τρομοκρατικές οργανώσεις και άσκηση πολιτικής δεν είναι τίποτα περισσότερο από στρέβλωση», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε τη λύπη του για τις άδικες και επώδυνες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του, διερωτώμενος από πότε είναι έγκλημα η υπεράσπιση της ειρήνης.

«Αντί να κατανοήσουμε σωστά αυτές τις ιδέες, έχουν γίνει άδικες και δυσανάλογες κριτικές και, επιπλέον, επιθέσεις με αηδιαστικές βωμολοχίες και έχουν εκτοξευθεί απειλές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωση. Αυτό το χαμηλό επίπεδο συνεχίζεται», είπε ο Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ευχήθηκε οι νεκροί «μάρτυρες» να αναπαυθούν εν ειρήνη και οι πληγές να κλείσουν σύντομα, ενώ εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τις οικογένειες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ακιντζί είχε συγκρίνει την τουρκική εισβολή με τον Αττίλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ακόμη και αν αποκαλείται "Πηγή Ειρήνης", αίμα κυλάει, και όχι νερό». Η δήλωση αυτή προκάλεσει την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τα κόμματα στα Κατεχόμενα έχουν ζητήσει την παραίτησή του.

Αν σου άρεσε κάνε