Και οι Βρετανοί «παγώνουν» τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Και οι Βρετανοί «παγώνουν» τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:50 Δημιουργία 15/10/19, 14:45

Και το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε την Τρίτη στο εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, ως μέσο αντίδρασης της εισβολής της Άγκυρας στη Συρία, ακολουθώντας το παράδειγμα ακόμα 7 χωρών ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα μαζί με τη Βρετανία, σε εμπάργκο όπλων προς την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν έχουν προχωρήσει και η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τσεχία και Φινλανδία.

Επίσης, σήμερα βαθιά ανησυχία για την εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον μη συντονισμό της απόφασής του να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι η ΕΕ συζητάει τις επιλογές που έχει και ότι θα πρέπει να ενεργήσει από κοινού.

"Είναι ζωτικής σημασίας να συντονίζουμε τις δράσεις μας διεθνώς, αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίσταση. Αυτό ισχύει επίσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η στρατιωτική κλιμάκωση στην Συρία πρέπει να σταματήσει, συνέχισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι η Γερμανία δεν θα αναστείλει προς το παρόν οποιεσδήποτε εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Αν σου άρεσε κάνε