Πάνω από 600 Κούρδοι «εξουδετερώθηκαν» από την εισβολή στη Συρία, υποστηρίζει η Τουρκία

Πάνω από 600 Κούρδοι «εξουδετερώθηκαν» από την εισβολή στη Συρία, υποστηρίζει η Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 15/10/19, 21:21

Σε 611 ανέρχονται οι μαχητές των Κούρδων που έχουν «εξουδετερωθεί» εδώ και μια εβδομάδα κατά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με ον όρο «εξουδετέρωση» οι τουρκικές αρχές υπονοούν ότι οι εν λόγω «τρομοκράτες» είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στην συροκουρδική πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί ως παρακλάδι του PKK στη Συρία.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες συνολικά 391 ανθρώπους με την υποψία συνδέσμων με τρομοκρατικές οργανώσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε 25 επαρχίες της Τουρκίας, συλλαμβάνοντας 146 υπόπτους.

Παράλληλα, σε επιχειρήσεις που έγιναν σε 36 επαρχίες συνελήφθησαν 245 ύποπτοι για φερόμενη σύνδεση τους με το PKK και την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).

Αν σου άρεσε κάνε