Ο Ερντογάν απαξιώνει τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο Ερντογάν απαξιώνει τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:45 Δημιουργία 16/10/19, 15:37

Νέο «λάδι στη φωτιά» των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ βάζει την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψη των δύο τελευταίων στην Άγκυρα με αντικείμενο την επίθεση στη Συρία.

Μιλώντας στο Sky News, o Ερντογάν ανέφερε πως «θ α συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.

Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο δήλωσε επίσης ότι θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που είναι προγραμματισμένο για τις 13 Νοεμβρίου.

Ο Ερντογάν είπε πως θα επανεκτιμήσει την πραγματοποίηση του ταξιδιού, επειδή «τα επιχειρήματα, οι διάλογοι, οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου υπουργούς συνιστούν πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού» προς την τουρκική κυβέρνηση.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Ερντογάν χαρακτήρισε την κίνηση Αμερικανών εισαγγελέων να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας Halkbank της Τουρκίας για συμμετοχή σε κύκλωμα αποφυγής των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν, ως «ένα παράνομο, άσχημο βήμα».

Αν σου άρεσε κάνε