Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη βόρεια Συρία, ξεκαθαρίζει ο Ερντογάν

Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη βόρεια Συρία, ξεκαθαρίζει ο Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:15 Δημιουργία 18/10/19, 14:06

Με σαφή διάθεση να «την πει» στους Αμερικανούς για τη συμφωνία κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία που επετεύχθη χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Παρασκευή πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τα εδάφη εντός της Συρίας μετά το πέρας της κατάπαυσης πυρός με τους Κούρδους.

Στο ίδιο πλαίσιο με τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «η συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν προβλέπει να αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από τη βόρεια Συρία», ενώ στη συνέχεια διέψευσε τις αναφορές των Κούρδων για το ότι συνεχίζονται οι εχθροπραξίες σήμερα εις βάρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Από την πλευρά τους, οι Κούρδοι υποστήριξαν νωρίτερα πως η Τουρκία βομβαρδίζει περιοχές αμάχων παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Μούσταφα Μπάλι.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν

Αν σου άρεσε κάνε