Ερντογάν: Θα «χτυπήσουμε» πάλι, εάν οι ΗΠΑ δεν άρουν τις κυρώσεις

Ερντογάν: Θα «χτυπήσουμε» πάλι, εάν οι ΗΠΑ δεν άρουν τις κυρώσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:49 Δημιουργία 18/10/19, 15:09

Τη διαβεβαίωση πως η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά την εισβολή κατά των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία εάν οι ΗΠΑ δεν άρουν όλες της κυρώσεις που έχουν επιβάλει στην Άγκυρα υπογράμμισε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για τη συμφωνία κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε χθες με τους Αμερικανούς.

Ο Ερντογάν τόνισε πως «εάν οι ΗΠΑ δεν κρατήσουν τις υποσχέσεις μετά την κατάπαυση των 120 ωρών που έχει συμφωνηθεί, η Τουρκία σίγουρα θα συνεχίσει την επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" στη βορειοανατολική Συρία», ενώ πρόσθεσε πως «είναι η επιτομή της υποκρισίας οι φωνές των ηγετών της Δύσης για να σταματήσουμε την επιχείρηση στη Συρία».

Στη συνέχεια, έκανε νέα επίθεση στον Ντόναλτ Τραμπ, σχολιάζοντας την επιστολή που έστειλε στην Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος προχθές, Τετάρτη, λέγοντας πως «η αναίδεια που έχουν επιδείξει κάποιοι απέναντι στη χώρας μας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί».

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως στη ζώνη «ασφαλείας, έκτασης 32 χλμ, που πρόκειται να δημιουργηθεί εντός του συριακού εδάφους, η Τουρκία θα μεταφέρει 1 έως και 2 εκατ. πρόσφυγες από τους συνολικά 3,6 εκατ. που έχει στο εσωτερικό της.

Μιλώντας για τους νεκρούς, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως από την αρχή της επιχείρησης την περασμένη Τρίτη 4 Τούρκοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 74 Κούρδοι μαχητές από την άλλη πλευρά.

Αν σου άρεσε κάνε