«Μπλόκο» στη συμφωνία Τζόνσον για το Brexit από το κοινοβούλιο

«Μπλόκο» στη συμφωνία Τζόνσον για το Brexit από το κοινοβούλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:11 Δημιουργία 21/10/19, 17:40

Ακόμα μια κοινοβουλευτική ήττα στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόσον τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκροου να απορρίπτει το αίτημα του πρωθυπουργού για νέα ψηφοφορία τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση των Τόρις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου» δήλωσε ο κ. Μπέκροου, κατά την εξήγηση της ετυμηγορίας του προς το αίτημα της κυβέρνησης.

«Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές», σημείωσε ο κ. Μπέκροου.

Ο ο ίδιος. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την «απογοήτευση» με την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι η ενέργεια του προέδρου της Βουλής αρνείται στην κυβέρνηση την ευκαιρία να υλοποιήσει τη βούληση του βρετανικού λαού.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση τη νομοθεσία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα.

Μετά από τη σημερινή απόφαση, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον Μπόρις Τζόνσον ώστε να «περάσει» από το κοινοβούλιο της συμφωνίας με την ΕΕ, δεδομένου πως -μέχρι στιγμής- ο ίδιος συνεχίζει να επιμένει αρνητικά σε αίτημα για παράταση του Brexit μετά από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε