Συνέχεια στις απειλές του Ακάρ για την κυπριακή ΑΟΖ

Συνέχεια στις απειλές του Ακάρ για την κυπριακή ΑΟΖ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:29 Δημιουργία 21/10/19, 19:28

Παρά τις βλέψεις της Τουρκίας στα ανατολικά σύνορα της και στην «παγωμένη» μέχρι τώρα επέμβαση κατά των Κούρδων στη Συρία, η Άγκυρα δεν έχει ξεχάσει τις βλέψεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Χουλουσί Ακάρ τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο φόρουμ του TRT World, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (του ψευδοκράτους) . Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση», ανέφερε ο Ακάρ

Για το Συριακό, ο Τούρκος υπουργός είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη.

Αν σου άρεσε κάνε