Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ από τον Νετανιάχου

Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ από τον Νετανιάχου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:14 Δημιουργία 21/10/19, 20:24

Σε μια ακόμα παραδοχή πολιτικής ήττα προχώρησε τη Δευτέρα στο Ισραήλ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας να παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο, Ρέουβεν Ρίβλιν, καθώς δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία για την κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα της ισραηλινής Βουλής.

Πρόκειται για τη 2η φορά μέσα σε διάστημα 6 μηνών που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποτυγχάνει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Νετανιάχου, ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, δήλωσε πως επιστρέφει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αφού «εργάστηκε αδιάκοπα…να συγκροτήσει μια ευρεία κυβέρνηση ενότητας».

Ο πρόεδρος Ρίβλιν τόνισε πως θα έχει πλέον διαβουλεύσεις με πολιτικά κόμματα για να τους δηλώσει την πρόθεσή του να αναθέσει στον κεντρώο Μπένι Γκαντς, αντίπαλο του Νετανιάχου, το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το Μπλε και Άσπρο κόμμα του Γκαντς αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου αν και ο κεντρώος Γκαντς δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος μια σαφή πορεία προς μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν αποτύχει και εκείνος να εξασφαλίσει αρκετούς εταίρους, η χώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο θα οδηγηθεί για ακόμη μια φορά σε βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες από τον Απρίλιο.

Αν σου άρεσε κάνε