«Ώρα μηδέν» για το Brexit

«Ώρα μηδέν» για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:51 Δημιουργία 22/10/19, 10:49

«Ώρα μηδέν» για το Brexit, καθώς απόψε σε νέα ψηφοφορία του βρετανικού Κοινοβουλίου θα φανεί, αν ο Μπόρις Τζόνσον διαθέτει τις απαραίτητες ψήφους, για να περάσει την συμφωνία που πέτυχε με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της διορίας της 31ης Οκτωβρίου.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, δύο φορές έχει απορριφθεί η συμφωνία του Τζόνσον από τα μέλη της Βουλής. Ο Βρετανός πρωθυπουργός σχεδιάζει ωστόσο να περάσει -και με μεγάλη ταχύτητα- το νομοσχέδιο, το οποίο θα εφαρμόσει τη νομική συμφωνία. Η ώρα της αλήθειας θα είναι περίπου στις 19:00΄ τοπική ώρα (21:00΄ ώρα Ελλάδος), όταν θα διεξαχθεί ψηφοφορία Δεύτερης Ανάγνωσης, για το αν το Κοινοβούλιο συμφωνεί με τις γενικές αρχές του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με προηγούμενες ψηφοφορίες των βουλευτών και τις δηλώσεις τους, ο Τζόνσον έχει μάλλον αρκετή στήριξη για να κερδίσει την ψηφοφορία. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσει και μία ακόμη, για το αν οι βουλευτές συμφωνούν με το γρήγορο χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου. Εάν δεν περάσει αυτό το εμπόδιο, θα μπορούσε ακόμη να υλοποιήσει το Brexit, αλλά έχει μικρή πιθανότητα να το πετύχει εγκαίρως.

«O κόσμος δεν θέλει άλλες καθυστερήσεις, ούτε οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ούτε εγώ», σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σε δήλωσή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Ας τελειώνουμε με το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και ας προχωρήσουμε».

Εάν χάσει στην ψηφοφορία Δεύτερης Ανάγνωσης, «πεθαίνει» και το νομοσχέδιο. Εάν χάσει στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα της υπόλοιπης συζήτησης, απλώς θα γίνει πιο δύσκολο να πετύχει την έξοδο από την ΕΕ εντός διορίας

Αν σου άρεσε κάνε