Ντάουνινγκ Στριτ: Εκλογές, αν ζητηθεί παράταση ως τα τέλη Ιανουαρίου

Ντάουνινγκ Στριτ: Εκλογές, αν ζητηθεί παράταση ως τα τέλη Ιανουαρίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:41 Δημιουργία 23/10/19, 15:12

Νέες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit προκύπτουν την Τετάρτη μετά από το νέο «πάγο» του βρετανικού κοινοβουλίου στο σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, επικοινώνησε σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πολωνός αξιωματούχος με ανάρτηση του στο Twitter.

«Προτείνω στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση του Brexit» σημείωσε ο Τουσκ.

Πίσω στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΕΕ ανέφερε πως «εάν οι Ευρωπαίοι ζητήσουν μια παράταση έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2020, τότε θα πρέπει να πάμε σε εκλογές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο εκλογών πριν από τα Χριστούγεννα, ο αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε θετικά.

Σημειώνεται πως ο Τζόνσον φαίνεται πως είχε νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία και αρχηγό των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως μεταφέρουν οι Times.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται πως συναντήθηκαν για να συζητήσουν περί του νέου νομοσχεδίου για το χρονοδιάγραμμα του Brexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση, Τζόνσον και Κόρμπιν δεν φαίνεται να κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, σύμφωνα με την πολιτική συνάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ρώτησε με νόημα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης πώς σκοπεύει να φέρει σε πέρας το Brexit επαναλαμβάνοντας την απογοήτευσή του για το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε