Στους 18 οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις στη Χιλή

Στους 18 οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις στη Χιλή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:03 Δημιουργία 23/10/19, 17:59

TAGS

Ακόμα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή την Τετάρτη, που βιώνει σφοδρά επεισόδια από συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που αντιδρούν στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η δεξιά κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Με βάση τον απολογισμό, με τους σημερινούς νεκρούς ο κατάλογος των θυμάτων ανέρχεται στους 18, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 4 ετών.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν την Παρασκευή, με τις διαμαρτυρίες, κυρίως των φοιτητών, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, πολύ γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα, δύο συγκεντρώσεις σε πλατείες του Σαντιάγο ήταν ειρηνικές, αλλά η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού υπό πίεση, για να διαλύσει μια μικρή ομάδα που πέταγε πέτρες, έστησε οδοφράγματα και λεηλάτησε ένα κατάστημα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 24 Horas.

«Έξω οι στρατιωτικοί», φώναζαν διαδηλωτές, απευθυνόμενοι στις ισχυρές δυνάμεις του στρατού, των καραμπινιέρων και της αστυνομίας. «Η Χιλή ξύπνησε», φώναζαν άλλοι, ενώ ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους πάνω από το πλήθος.

Αν σου άρεσε κάνε