Εκ νέου απειλές του Τραμπ για κυρώσεις στην Τουρκία

Εκ νέου απειλές του Τραμπ για κυρώσεις στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:48 Δημιουργία 25/10/19, 16:43

Καινούργιες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβεί την κατάπαυση πυρός απέναντι στους Κούρδους της Συρίας απέστειλε την Παρασκευή ο Ντόναλτ Τραμπ.

Με ανάρτηση του στο Twitter, στην οποία προέταξε για μια ακόμα φορά την ανάγκη να σταματήσουν οι «άσκοποι πόλεμοι των ΗΠΑ», ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει τα εξής:

«H Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να ρίξει πυρά κατά των Κούρδων καθώς αποχωρούν από τη ζώνη ασφαλείας για άλλες σχετικά κοντινές περιοχές. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι θα επιβληθούν βαριές κυρώσεις για τυχόν παραβιάσεις. Όλα πάνε καλά! Το ISIS τέθηκε υπό έλεγχο από τους Κούρδος με τους Τούρκους έτοιμους να παρέμβουν αν χρειαστεί…

Οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο από τον Νοέμβριο του 2016. Όλες οι άλλες χώρες είναι πολύ κάτω. Η δύναμη μας είναι οικονομική προτού αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε τον νέο μας στρατό, μια πολύ καλύτερη εναλλακτική. Το αργό πετρέλαιο είναι εξασφαλισμένο. Οι στρατιώτες έχουν φύγει και αφήνουν τη Συρία για άλλα μέρη, και στη συνέχεια επιστρέφουν στην πατρίδα! Υποτίθεται ότι θα μέναμε εκεί για 30 ημέρες. Αυτό ήταν πριν από 10 χρόνια. Όταν αυτοί οι ηλίθιοι σχολιαστές που μιλούν για σφάλμα στη Μέση Ανατολή εδώ και 20 χρόνια ρωτάνε τι κερδίζουμε από το ντιλ, τότε τους λέω απλά, το πετρέλαιο, και φέρνουμε πίσω τους στρατιώτες μας, και το ISIS είναι υπό έλεγχο!» κατέληξε ο Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε