Τούρκοι και Κούρδοι ερίζουν για την επιτυχή επιχείρηση κατά του Μπαγκνάντι

Τούρκοι και Κούρδοι ερίζουν για την επιτυχή επιχείρηση κατά του Μπαγκνάντι

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/10/19, 14:42

Τούρκοι και Κούρδοι διεκδικούν μερίδιο της επιτυχίας για την επιχείρηση που φαίνεται ότι οδήγησε στο θάνατο του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κάνοντας αμφότεροι λόγο για ανταλλαγή πληροφοριών με τους Αμερικανούς.

Ο τουρκικός στρατός και η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση αντάλλαξαν πληροφορίες πριν την επιδρομή Αμερικανών μελών των ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας με στόχο τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

"Πριν την αμερικανική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας χθες (Κυριακή) το βράδυ υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών διοικήσεων και των δύο χωρών".

Μάλιστα, όπως δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, εξ όσων γνωρίζει, ο αλ Μπαγκντάντι είχε φτάσει στην περιοχή όπου διεξήχθη η επιχείρηση των ΗΠΑ 48 ώρες νωρίτερα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την αμερικανική επιδρομή στη Συρία.

Για "μια επιτυχημένη και ιστορική επιχείρηση, αποτέλεσμα της συνεργασίας σε επίπεδο πληροφοριών με τις ΗΠΑ" έκανε λόγο νωρίτερα την Κυριακή ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Μάζλουμ Άμπντι.

Αν σου άρεσε κάνε