Τουλάχιστον 7 νεκροί από σεισμό 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 7 νεκροί από σεισμό 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:36 Δημιουργία 29/10/19, 14:33

Τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν την Τρίτη από σεισμό 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στην ίδια περιοχή όπου έγινε ο σεισμός 6,4 βαθμών πριν από λιγότερες από δύο εβδομάδες που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν αμέσως στα νοσοκομεία.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 είχε σημειωθεί αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους, κατά εκτιμήσεις.

Αναμένεται να γίνουν πολλοί μετασεισμοί μετά τον κύριο σεισμό 6,4 βαθμών, σύμφωνα με το Ηφαιστειολογικό και Σεισμολογικό Ινστιτούτο των Φιλιππίνων, που διευκρίνισε ότι η δόνηση καταγράφηκε στις 09:04 τοπική ώρα [03:04 ώρα Ελλάδας], το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις 8 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρισκόταν 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τουλουνάν.

Αν σου άρεσε κάνε