Τώρα ο Τζόνσον απειλεί να αποσύρει τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

Τώρα ο Τζόνσον απειλεί να αποσύρει τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:27 Δημιουργία 29/10/19, 18:18

Να αποσύρει την πρόταση για πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλεί την Τρίτη ο Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που το αίτημα του πρωθυπουργού των Τόρις βρίσκεται και πάλι στη Βουλή των Κοινοτήτων με στόχο το στήσιμο κάλπης εντός του Δεκεμβρίου

Εκπρόσωπος του Τζόνσον ανέφερε το απόγευμα πως η κυβέρνηση θα αποσύρει το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμείνουν στο «χαμήλωμα» του ηλικιακού ορίου των ψηφοφόρων στα 16 με 17 έτη καθώς και την παροχή δικαιώματος ψήφου στους πολίτες ευρωπαϊκής καταγωγής που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Brexit το 2020, εάν οι Τόρις κερδίσουν

Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε πως εάν οι Τόρις κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές, το Brexit θα γίνει εντός του 2020.

«Οι Τόρις θα υποσχεθούν είναι πως εάν κερδίσουν θα υλοποιήσουν το Brexit», είπε. «Αμέσως θα επιστρέψουμε, θα έχουμε μία συμφωνία και θα μπορούμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να την επικυρώσουμε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι οι Τόρις προσδοκούν ότι θα βγάλουν τη χώρα από την ΕΕ έως τα τέλη του έτους, η πηγή σημείωσε: «Πιθανότατα στις αρχές Ιανουρίου, αλλά το υπόλοιπο 2020 θα έχει να κάνει με τις εσωτερικές μας προτεραιότητες».

Αν σου άρεσε κάνε