Χιλιάδες Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από τη ζώνη κοντά στην Τουρκία

Χιλιάδες Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από τη ζώνη κοντά στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 29/10/19, 21:07

Συνολικά 68 πολεμικές μονάδες των Κούρδων που αριθμούν συνολικά 34.000 μαχητές, όπως και 3.000 όπλα και τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού, έχουν απομακρυνθεί από την γραμμή επαφής με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία, έκανε γνωστό το ρωσικό κέντρο για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Γιούρι Μπορένκοφ οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν ορίσει 84 συνοριακά σημεία, μεταξύ των οποίων 60 στο Καμισλί και 24 στην περιοχή του Κομπάνι.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε νωρίτερα ότι η αποχώρηση των μονάδων των Κούρδων από τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο του μνημονίου Ρωσίας και Τουρκίας ολοκληρώθηκε πριν από το προγραμματισμένο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαπραγματεύθηκαν στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα και η Δαμασκός θα διευκόλυναν τη διαδικασία απόσυρσης των Κούρδων.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης Πηγή Ειρήνης στη βορειοανατολική Συρία.

Αν σου άρεσε κάνε