Νέο «καμπανάκι» από την ΕΕ για ασύνταχτο Brexit

Νέο «καμπανάκι» από την ΕΕ για ασύνταχτο Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:53 Δημιουργία 30/10/19, 16:48

Την ώρα που το Ηνωμένου Βασίλειο κινείται από χθες σε προεκλογικούς ρυθμούς για τις εθνικές κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα στο Λονδίνο για το ενδεχόμενο ενός άταχτου Brexit, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ότι μπορεί να συμβεί τον Ιανουάριο, αν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν καταφέρει να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης που πέτυχε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και οι Βρυξέλλες δεν παραχωρήσουν νέα παράταση.

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, εφόσον δεν υπάρξει σύμπνοια σε νέα εμπορική συμφωνία και δεν δοθεί νέος χρόνος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

«Ο κίνδυνος να συμβεί το Brexit χωρίς συμφωνία είναι ακόμα υπαρκτός» ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

«Σε όλα τα κράτη-μέλη, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ετοιμότητα σε μεγαλύτερες εταιρείες και σε μικρομεσαίες εταιρείες. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Ειδικότερα, πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά με τις μικρομεσαίες εταιρείες» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε