Τα «μαζεύει» ο Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα «μαζεύει» ο Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:25 Δημιουργία 30/10/19, 17:44

Σε αναπροσαρμογή των όσων είχε πει προ ημερών περί «παγώματος» της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησε την Τετάρτη ο Ζόραν Ζάεφ, με το πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας να σημειώνει σήμερα πως η χώρα του πρόκειται να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία «μέχρι τέλους».

Ο σοσιαλδημοκράτης Ζάεφ, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας στις εκλογές του Απριλίου του 2020, υποστήριξε πως «αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να κάνει συγκεκριμένα βήματα. Η πρόθεσή μας είναι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, διότι φέρνει στρατηγικά οφέλη για τη χώρα μας, ένα νέο φίλο στα νότια σύνορά μας και ανοίγει πολλές προοπτικές».

Κάλεσε, επίσης, την αντιπολίτευση της χώρας του να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αν δεν το κάνει παραβιάζει το σύνταγμα.

«Πρέπει να σεβαστούμε και να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους», ανέφερε ο Ζάεφ, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού και η αντιπολίτευση που δεν χρησιμοποιεί το νέο όνομα στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα.

Ο ίδιος διέψευσε ότι η κυβέρνηση είχε λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη επιλογή της.

Αν σου άρεσε κάνε