Το ISIS επιβεβαίωσε το θάνατο του αλ Μπαγκντάντι - Ποιος είναι ο διάδοχος του

Το ISIS επιβεβαίωσε το θάνατο του αλ Μπαγκντάντι - Ποιος είναι ο διάδοχος του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:28 Δημιουργία 31/10/19, 17:21

TAGS

Το θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι επιβεβαίωσε την Πέμπτη η τρομοκρατική οργάνωση, αρκετές μέρες μετά το χτύπημα κατά του ηγέτη του ISIS στη Συρία την περασμένη Κυριακή.

Αντικαταστάτης του Μπαγκντάντι αναλαμβάνει ο Αμπού αλ Χασέμι αλ Κουράσι. Το ISIS επιβεβαίωσε ακόμα ότι θανατώθηκε και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αμπού αλ-Χασάν αλ-Μουχατζίρ.

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο ISIS, επισήμανε ότι το όνομα αυτό είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Επιπλέον, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει ότι ο εκπρόσωπός του Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ σκοτώθηκε, ενώ υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να δηλώσουν πίστη στον νέο ηγέτη του.

Με σχετικό ηχητικό μήνυμα στο site του ISIS, Amaq, οι τζιχαντιστές απειλούν εκ νέου με τρομοκρατικά χτυπήματα κατά χωρών της Δύσης.

Αν σου άρεσε κάνε